Suomi English

kokeellista konemusiikkia ja "taidetta"

ugly picture

Olen 40 vuotias mies, jolla on kouluikäinen poika. Lisäksi perheeseemme kuuluu avopuolisoni ja kissa.

Olen touhunnut lapsesta asti kaikenlaista omaehtoista. Olen soitellut bändeissä 13-vuotiaasta asti, julkaissut punk-henkisiä omakustannelehtiä, kaupitellut levyjä, valokuvannut yms. Osaan tehdä todella monenlaisia juttuja ja olen kiinnostunut vähän kaikesta, mutta en osaa oikein mitään mitenkään poikkeuksellisen hyvin. Tekeminen itsessään on minusta hauskaa ja minulla on paljon ideoita.

Olen työskennellyt enimmäkseen uusmedia-alalla. Yritin joskus yhdistää työnteon ja taiteelliset ambitioni, mutta totesin että siitä tuli minulle ja asiakkaille paha mieli, joten olen siitä lähtien pitänyt työn ja harrastukset erillään. Tämän projektin tuotokset ovat siis ainoastaan harrastustoimintaa.

Ideologisesti minulla jäi vähän teini-iän punk vaihe päälle. Kannatan edelleen eläinten oikeuksia, vihreitä arvoja, eikä minusta anarkismissakaan ole lähtökohtaisesti mitään vikaa. Olen toki tehnyt paljonkin myönnytyksiä ja maailmankuvaani ovat muokanneet mm. Naomi Kleinin kirjoitukset ja zen.

Digitaalitekniikka ja internet ovat minusta olleet unelmien täyttymys monessa suhteessa. Ohjelmistoilla voi tehdä melkein kaiken mitä kalliilla laitteilla, laitteiden laatu on parantunut ja hinnat romahtaneet ja internetillä levityskanavana on äärettömät mahdollisuudet.

Tietyssä mielessä olen todella optimistinen kaikenlaisen tekemisen suhteen: Uskon että melkein mikä tahansa on mahdollista jos todella haluaa. Rajoituksia on oikeasti todella vähän. En usko myöskään että taide ja kultturi ovat vain virallisille, ammattimaisille tai kaupallisille tahoille tarkoitettu juttu. Minun mielestäni ihan kuka vaan saa ilmaista itseään ihan miten huvittaa ja mielestäni erilaisten näkemysten esittäminen on rikkautta.

En ole kiinnostunut taiteen yhteydessä teknisestä suorituksesta. Sisältö on mielestäni tärkeämpi.